But first coffee

Ziua începe după prima cafea.

Nimic nu se compară cu o cafea aromată, cu un gust intens fără lapte și zahăr, în cea mai pură formă a ei.
Cele mai bune zile încep cu miros de cafea proaspăt prăjită. Din fericire pentru un coffee addict poți să găsești cafea de toate tipurile în orice colț al lumii, lucru ce îți asigură o zi minunată indiferent în ce condiții.
Cu o gamă atât de diversificată de arome, de modalități de preparare a cafelei, de la clasicul espresso la flat white sau ice coffee, uneori poate fi dificilă alegerea unei cafele bune.
Împătimiții de cafea vor alege mereu oriunde s-ar afla, un local cu cafea de specialitate, un loc unde un barista îți poate explica mai multe despre cafea.

Îmi plac oamenii care fac cu pasiune un bussiness, îmi plac poveștile lor, dar mai ales cele legate de cafea. Astfel, prin luna noiembrie a anului trecut am descoperit un loc unde se prepară cafea de specialitate, Ovride Speciality Coffee.
Încă de la prima comandă, ești îndemnat să gusti mai întâi cafeaua fără zahăr pentru a simți cu adevărat gustul acesteia.
Orice persoană care se declară “coffee addict” trebuie să treacă pragul acestei cafenele pentru a-și bea cafeaua aici. Cafeaua de specialitate de aici provine din Peru sau Rwanda. Dacă ești curios de modul în care se desfășoară întreagă operațiune de la culesul cafelei, la uscare, prăjire și în final preparare, cu siguranță Emi îți poate da toate detaliile. Este suficient să îl întrebi ce tip de cafea este că acesta și începe să te introducă în lumea cafelei, a prăjirii și a modului de preparare al acesteia.

Există o varietate a tipurilor de cafea pe care le poți consuma, de la espresso la cortado, de la Cappuccino la Flat White sau Brew (V60) (un fel de cafea la filtru mai pe românește). De asemenea, pentru cei ce nu beau cafea, aici puteți savura și un Chai Latte sau o cioclotata caldă deosebită. Toate acestea pot fi servite cu un delicios croissant proaspăt sau banana bread, precum și tot felul tarte de sezon.


Numele de Ovride provine de la englezescul “override” care în domeniul IT se traduce prin “a schimba, a prelua controlul manual”. L-am întrebat pe Emi ce l-a determinat să aleagă acest nume și mi-a răspuns că și-a dorit și își dorește foarte mult să schimbe percepția oamenilor despre cafea și gustul acesteia.
Acest lucru mi-a placut și îmi place la acest local, dar mai ales ca este un loc cozy, în care te simți ca acasă, singura diferență fiind că bei o cafea 100% de specialitate.

Bea o cafea de specialitate la Ovride and get lost in the moment!

You May Also Like

Până pe 25 decembrie, toate magazinele Auchan din țară se transformă într-un adevărat Târg de Crăciun

Arad Open Air 2019

Unde bem cea mai bună cafea de specialitate din Timișoara?