Prima expoziție din România de design multisenzorial, SENSORIA, este la Timișoara

Dacă nu ați fost de mult timp la o expozitie inedită, acum este momentul să o faceți. Prima expoziție din România de design multisenzorial, SENSORIA, va fi în Timișoara în perioada 1-6 noiembrie la Bastionul Theresia.

Expoziția este organizată de Timișoara Design Days și Cluj Design Days și este acompaniată de un design happening, un fashion show și tururi ghidate pentru copii. Publicul va avea posibilitatea de a interacționa cu lucrările designerilor cu ajutorul văzului, mirosului, auzului, atingerii și al gustului Sensoria fiind astfel o expoziție cu totul inedită.

Timișoara Design Days / The Exhibition este cel mai mare și mai complex eveniment din seria Timișoara Design Days 2019 ce vine pentru prima oară în România sub forma unei expoziţii de design multisenzorial. Expoziția multisenzorială SENSORIA este curatoriată cu produse de design care implică în plus față de interacțiunea vizuală experiențe tactile, olfactive, acustice și chiar gustative. Vizitatorii au ocazia să își antreneze toate simțurile în moduri inteligente și inovatoare.

“Spațiul expozițional e conceput în așa fel încât instalația de lumini se oprește la intervale fixe de timp pentru a crea un ambient întunecat în care produsele de design pot fi explorate prin orice alte simțuri decât cel vizual”, relatează Adrian Balcău, curatorul expoziției și fondatorul Cluj Design Days.

“Expoziția SENSORIA, prin obiectele foarte stimulante ale designerilor, are capacitatea de a trezi emoții, invocă atmosfere specifice sau chiar momente nostalgice din propriile amintiri ale vizitatorului. E o expoziție care ne provoacă percepția față de obiectele de zi cu zi în moduri noi și inedite”, adaugă Adrian Balcău.

Deschiderea Timișoara Design Days / The Exhibition are loc pe 1 noiembrie, la ora 19.00, cu un Opening Cocktail în spațiul expozițional de la Bastionul Theresia.

În data de 2 noiembrie incepand cu orele 19.00 are loc un Fashion Show, ce presupune un performance de dans contemporan cu styling inedit cu articolele vestimentare din cele mai recente colecții ale designerilor locali din Timișoara. Spectacolul este produs de compania de dans contemporan Unfold Motion, prin coregrafa Lavinia Urcan, iar curatorului articolelor vestimentare este Andreea Palade Flondor de la Facultatea de Arte și Design din Timișoara.

Design Happening are loc în data de 3 noiembrie, de la ora 15.00 până la ora 20.00. În cadrul acesteia, patru designeri au același set-up, aceeași cantitate de material și aceeași limită de timp pentru a crea ceva inedit. Timp de câteva ore, happening-ul creativ este sub formă de performance deschis publicului. În felul acesta, procesul creativ este parte din elementul expoziție. Produsele rezultate rămân în expoziție spre vizitare pe toată durata evenimentului Timișoara Design Days. Designerii sunt: lexandra Spiridon și Maria Sgîrcea – LÂNĂ & BETON, Adina Mircea – Adina Mircea Jewelry și Radu Muj – Orfevru.

În perioada 5-6 noiembrie, au loc tururi ghidate pentru copii, și interacțiuni prin joc cu designul sensorial.

Intrarea pe toata perioada desfășurării expoziției este liberă.

Timișoara Design Days este o platformă de promovare, expunere şi vânzare a creaţiilor designerilor autohtoni, SENSORIA fiind cel de-al 4-lea eveniment Timișoara Design Days. Acesta este un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, Primăria Municipiului Timișoara și Consiliul Județean Timiș. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național, A.F.C.N. nefiind responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării. Partenerul acestui eveniment este Facultatea de Arte și Design din Timișoara.

Ne vedem acolo!

You May Also Like

A fost prezentat Programul Cultural al Proiectului Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii.

REVOLTA” VINE LA TIMIȘOARA, LOCUL UNDE A ÎNCEPUT REVOLUȚIA DIN DECEMBRIE 1989

Spectacolele lunii mai în Timișoara

Cea mai fotografiată clădire din Timișoara