Lumea lui Otravă

Prima dată când am auzit de Otravă a fost  prin 2014… nici nu îmi amintesc în ce context, dar știu că atunci mai mult din curiozitate am intrat pe blogul lui. Am început să-l citesc  inițial pentru autenticitatea textelor, iar mai apoi pentru recomandările sale. Are o naturalețe pe care rar o mai vezi transpusă într-un text în zilele noastre.

Pe Cristian l-am cunoscut  în toamna anului trecut. Am descoperit un tip cool, calm, funny cu o doza fină de ironie, optimist și mereu cu cuvintele la el, un om normal care scrie cum simte și  trăiește. Ultima dată ne-am întâlnit  în CLUJ la TIFF  și atunci mi-a venit ideea de a-i adresa câteva întrebări, pentru a descoperi și voi cum este lumea lui Otravă. Așa că primul interviu este despre lumea lui.

Cum este Otravă când nu scrie, nu face poze, când este pur și simplu Cristian?

E un om cât se poate de relaxat. Un om care își petrece timpul făcând ce îi place. Mă găseșți pe trotineta electrică prin București, prin sălile de teatru, pe la Control pe terasă, la Sardin sau la Finca Alioli cu soția la masă. Și dimineață la cafea la T-Zero Coffee Shop. Cea mai cool cafenea din București. Un loc drag mie datorită lui Ciprian și Romulus. Doi oameni foarte mișto din mâna cărora iese cea mai bună cafea din București.

Ce înseamnă pentru ține noțiunea de influencer? Te consideri un influencer sau un om creativ care îi inspiră pe alții?

Fac lucruri normale, merg la restaurant, la club, la terasă, la spritz, prin vacanțe, pe la teatru, pe la filme și scriu despre asta. Nu mă consider în niciun fel. Sunt doar un om care împărtășește cu cei din jurul lui diverse lucruri. Îi inspir pe oamenii care mă urmăresc în aceeași măsură în care și pe mine mă inspiră alți oameni. Cel mai tare lucru e când cineva pe care nu îl cunoști îți da mesaj și îți mulțumește pentu că în locul X a mâncat bine, piesa de teatru recomandată de mine a fost mișto, filmul văzut a fost tare și locurile prin care am zis că a fost tare în vacanță chiar sunt mișto. Asta mă împlinește foarte tare.

Cum arată lumea lui Otravă? Blogging-ul ca mod de viață devine uneori obositor sau “când ai fluturi în stomac și mănânci naftalină” nimic nu mai contează?

Ce mișto e întrebarea asta. Îmi place. E ca în viață. Încerci să faci lucrurile care îți plac. Câteodată îți e mai ușor, câteodată e mai dificil. Sunt zile mai bune și mai puțin bune. Însă ca să îți răspund la întrebare mă consider un om norocos. Un om care face ceea ce îi place
într-o mare măsură și care trăiește din asta. Mi se pare unul dintre cele mai frumoase lucruri pe lumea asta. Să faci dintr-o pasiune un adevărat job. Să îți câștigi existența făcând ceea ce îți place mi se pare unul dintre lucrurile care trebuie să motiveze pe oricine. Când faci asta înseamnă că ești cam bine.

Știu că îți place teatrul. Ce le-ai transmite tinerilor pentru a-i convinge să meargă la teatru?

Așa este. Este marea mea pasiune. Mi-ar plăcea ca fiecare om să intre măcar o singură dată într-un teatru și să vadă o poveste frumoasă. Să vadă o felie din viață din care ai ce învăța. O emoție pură pe care doar actorii care stau în față ochiilor tăi la câțiva metri pot să o transmită. Le zic tuturor că teatrul și ce transmit actorii pe scenă nu se poate compara cu nimic. Cine a intrat într-un teatru și a văzut un spectacol bun devine dependent de teatru. Sunt sigur de asta.

Cine sunt cititorii blogului tău?

Există niște demografice care spun că 75% sunt femei și 25% bărbați. Dintre cele care mă urmăresc cele mai multe au vârste cuprinse între 25-34 de ani. Cam așa stau lucrurile din punct de vedere al cifrelor. Cred că cei care mă citesc sunt oameni care vin din toate mediile.

Care crezi că este principalul mesaj pe care îl transmiți cititorilor tăi?

Un mesaj mega optimist. Sunt omul care încearcă să vadă mereu partea plină a paharului și asta încerc să fac și pe blog. Să ofer o pastilă de optimism pentru că suntem destul de bombardați de lucruri nasoale din toate părțile. Tocmai de aia instagramul meu, facebook-ul și blogul sunt lucruri care în mare parte transmit un mesaj optimist.

Cum este viață în lumina reflectoarelor alături de Fabuloasa Diana?

O viață normală pe care o au toți. Nu e nimic în plus, nu sunt reflectoare, nu e nimic spectaculos. Suntem doi oameni cât se poate de normali care duc o viață cât se poate de normală.

Ai un buget nelimitat pentru o săptămâna. Cum ti-ai petrece această săptămâna și unde?

Aș merge împreună cu Diana în State să vedem cât mai multe spectacole de teatru, apoi în Europa la Festivalul de Film de la Cannes, un pic pe la Londra să vedem alte spectacole de teatru, câteva concerte în vara pe la Werchter și cam aia e.

Cum e Bucureștiul văzut prin ochii unui om care promovează arta? Cum e Bucureștiul lui Otravă? De ce ar lua un timișorean primul avion să vină în orașul tău?

Bucureștiul este cel mai frumos și mai cosmopolit oraș. Este orașul în care m-am născut și orașul de care mă leagă tot felul de amintiri. Bucureștiul meu este unul cool, plin e locuri mișto, de străzi înguste, de graffiti-uri, de case frumoase. E un oraș mereu plin de viață care nu doarme niciodată. Am zone în care merg foarte des pentru că îmi plac la nebunie, am locurile mele preferate unde merg la cafea, la mic dejun, unde ies cu prietenii la un pahar de vin. Îi fac program personal fiecărui timișorean care vrea să vadă Bucureștiul Să îmi scrie și îi spun câteva locuri cool din oraș. O să ii placă. Garantez.

 

Ai fost în Timișoara cu diverse proiecte. Cum vezi că ar putea să se dezvolte acest oraș în zona de cultură și lifestyle în următorii ani, ținând cont de faptul că va fi Capitală Cultural Europeană în anul 2021?

Așa este. Am fost în Timișoara și aba aștept să revin. Este un oraș superb. Abia aștept să mă întorc la voi in oraș pentru că mai am de descoperit locuri mișto și am locuri în care am fost și vreau să revin. O să crească foarte mult orașul datorită acestui fapt. Cred cu tărie că dacă oamenii se țin de treaba Timișoara o să ajungă la același nivel cu Clujul. Cred că exemplul pe care îl dă Clujul este bun pentru toată lumea. Că să revin la întrebare cred cu tărie că Timișoara are nevoie de un festival de muzică mișto unde să vină cât mai multă lume și mai cred că mai are nevoie de niște oameni cu idei care să schimbe un pic lucurile. Niște artiști care ar putea să facă diverse evenimente mișto prin oraș. Și când zic asta îmi vin în cap oamenii de la Balamuc – locul de joacă al artiștilor Livia Coloji, Răzvan Cornici și Ana Kun. Niște oameni extrem de talentați care dacă sunt sprijiniți pot face lucruri frumoase pentru Timișoara.

Foto: https://www.instagram.com/bloguluotrava/